Polskie forum moda do Diablo Hellfire - "The Hell"

..::THE HELL::..

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#1 2008-03-21 21:49:00

Spyke

Administrator

Punktów :   

F.A.Q. na temat gry

P: Ile maksymalnie złota mogę nieść w jednym slocie?
O: 50 000

P: Jeśli używam pierścienia z obrażeniami od ognistych strzał (fire arrows damage), to czy każdy łuk, którego użyje będzie strzelał ognistymi strzałami?
O: Tak, ale jeśli łuk również ma bonusowe obrażenia od ognistych/elektrycznych strzał, to zostaną one skumulowane i powstanie nowy rodzaj strzał. Nie wiem dokładnie jaki. Możliwe, że Lightning albo Inferno, więc nie polecam używania kilku przedmiotów z tym bonusem. O wiele lepiej jest używać takiego pierścienia razem z Boar's Bow of Hunting (łuk z Odrzutem i +dmg)

P: Jak używać Skrzyni?
O: Uruchom moda używając Run_Hell.exe. Dzięki temu będziesz mógł przechowywać przedmioty u Gillian.

P: Czy wykradanie życia (life stealing) działa z łukami?
O: Nie. Za bardzo ułatwiło by to grę.

P: Od czego zależy jakość przedmiotów, które wypadają w grze?
O: Im wyższe Twe atrybuty, tym lepsze przedmioty możesz nosić. Im wyższy Poziom Planszy (DLVL), tym lepsze przedmioty wypadają. Im silniejsze potwory, tym lepsze przedmioty wypadają (to wszystko jest oczywiste Very Happy)

P: Kiedy przedmioty zmieniają swoje statystyki (morfują)?
O: Przy rozpoczynaniu nowej gry(new game), tylko unikaty otrzymane w nagrodę za wykonanie zadania morfują (za wyjątkiem nagrody za wykonanie zadania Gharbad's the weak), np.:
- Winged Helmet (Poisoned Water Supply);
- Empyrean Axe (Magic Rock);
- Amulet of Solstice (Halls of the Blind);
- Spectral Slasher (Anvil of Fury).
Morfowanie występuje tylko w trybie Single Player

P: Jak działa Furia (Fury Spell)?
O: Furia działa podobnie jak czar Rage Barbarzyńcy z Hellfire 1.01
Różnice:
- Jest to samodzielny czar, którego każda postać może się nauczyć używając Fury Book (oczywiście Furia zdobywa wyższy Poziom-SLVL po przeczytaniu kilku ksiąg);
- Jeśli używasz łuku, gry Furia jest aktywna, strzelasz 3 strzałami naraz;
- Rage podwyższał atrybuty a po chwili obniżał je o tę samą wartość, natomiast gry efekt Furii się skończy przed ułamek sekundy będziesz miał 1 HP (życie);
- Furia trwa dłużej niż Rage;
- Jeśli Twoja Zabójczyni (Assassin) jest na 1 Poziomie (CLVL1) i ma 15 Siły(STR), 15 Zręczności(DEX) i 15 Żywotności(VIT) to, po użyciu Furii zwiększą się do 17.

P: Gdzie zapisują się sejwy (save) postaci z trybu multiplayer?
O: Są ukryte w folderze 'Windows', pod nazwą hellMP%.drv.

P: Czy eliksiry są w grze?
O: Tak, ale nie można ich kupić w sklepie (Adria plotkuje o tym). Z drugiej strony, w modzie występuje Spectral Elixir, który podnosi wszystkie atrybuty o 1 pkt. Punkty do atrybutów należy rozdawać rozsądnie. Statystyki mogą również zostać zwiększone przez używanie Kapliczek (Shrines). Przy okazji w TH nie ma Kapliczek, które na stałe obniżają manę (albo mają inny negatywny efekt). To oznacza 100% bezpieczeństwa przy używaniu Kapliczek. Z moda zostały również usunięte zdolności potworów do wykradania HP (życia) na stałe, podczas atakowania.

P: Gdzie jest Ogden (the tavern owner)?
O: Dzięki usunięciu Ogdena zaoszczędziłem wiele miejsca na dodatkowe kody: rozszerzyłem tabele Bossów, dodałem więcej bazowych przedmiotów itp.
Odgen został wybrany, gdyż nie miał żadnej roli w grze poza możliwością rozmowy.

P: Podczas, gdy walczę z Bossem, wszystko nagle robi się ciemne, znikam, po czym on również znika. Słyszę jednak dźwięk zadawaniu ciosów. Czy to błąd (bug)?
O: Tak, to na pewno jest błąd. Występuje on również w oryginalnym Diablo. To nie jest wina Bossa, lecz Knockback'u (odrzutu), którego efekt odpycha postać od jego promienia światła (light radius). W chwili obecnej żaden modmaker nie jest w stanie poprawić tego. Jeśli jednak komuś się to uda, na pewno poprawie to również w TH.

P: Nie mogę znaleźć zejścia niżej z 13 poziomu. Znajduje się ono w zamkniętym pokoju. Zabiłem wszystkie potwory na tym poziomie, lecz nic to nie dało. Co jest grane?
O: Musisz przeczytać księgę o nazwie "The tome of Steel", która znajduje się na tym samym poziomie, aby odblokować przejście.

P: Czy Bovine Plate została usunięta z gry?
O: Nie, nadal znajduję się w grze, lecz jest o wiele lepsza od oryginału. Tym razem nie jest możliwe jej zdobycie przez wykonanie zadania Farmera. Możną ją znaleźć jako losowy przedmiot, który wypada z potwora.

To be continued

http://i022.radikal.ru/0803/04/3c66bc963917.gif

Stopka forum

RSS